ga naar startpagina

Romee Kanis

 

 

De komende gastexpositie staat gepland voor 2023 van 13 mei - 25 juni

 

 

Gastexposanten2023

Klik hier voor impressie van 2018

klik hier voor impressie van 2021

Dominiek Steinmeijer    

“Bewust maak ik kleine unieke sieraden collecties van titanium, die ik handmatig vervaardig. Het is de perfectie van de imperfectie!  Niet één stuk is hetzelfde. Daarbij zoek ik de grenzen van het titanium op: door het uit te slaan, te buigen en te strekken.

[lees verder]

Aris de Bakker                

Maakbaarheid, menselijke hoogmoed en vergankelijkheid zijn thema's die opgeroepen worden in de beelden van Aris de Bakker.
Aris de Bakker volgde de vakopleiding edelsmeden in Schoonhoven en daarna de opleiding beeldhouwen aan de Vrije Academie in Den Haag.

[lees verder]

Peter Smit                        

Terwijl je kijkt naar de strandgasten, de badhokjes, de kabbelende golven en de wapperende vaandels, lijkt het alsof je de verkoelende, zilte bries langs je warme huid kunt voelen.

[lees verder]

Gidi van Liempd             

Opleiding: Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s Hertogenbosch. Was vervolgens werkzaam in de tv en film wereld.

[lees verder]

Siemen Dijkstra               

Aan het einde van de jaren ’80 maakte ik mijn eerste landschappen in tekeninkt. Het was een aarzelend begin. Tot dan toe waren de fantasie en het verhaal de belangrijkste leidraad geweest voor mijn tekenwerk.

[lees verder]

Hermien Buijtendijk       

De keramische beelden van Hermien Buytendijk zijn een verbeelding van onze leefwereld maar ontsnappen aan de realiteit door hun vormgeving.  De soms wat bizarre beelden worden met de hand opgebouwd.

[lees verder]

Hans Cornel

Geruime tijd al geeft Cornel oude zonnepanelen een tweede leven.
Improviserend en spelend rond het thema “energie” tilt hij de panelen tot Art-Niveau.
Het worden collage-kunstwerken op gehard glas inclusief lijst.

[lees verder]

Toscani

Het werk van Toscani is tijdloos en  eigentijds . We vinden dit terug in de abstracte reliëfs maar ook in de schilderijen.  Het scheppend proces is voor Toscani heel belangrijk :

[lees verder]

Jan hendrik Dolsma

Mijn liefde voor de landschapsschilderkunst werd gewekt toen ik eind zestiger jaren op de Academie Minerva zat. Het begon met Jacob van Ruysdael. Zijn gezicht op Haarlem met Bleekvelden (uit 1670) blies me compleet van de sokken.

[lees verder]

John Bucking                   

Kunst is geen vertolking van betekenis, meer een verkenning van…
Een mogelijkheid om een nieuw “ding” te zijn. Met betekenis in zichzelf.

[lees verder]

Marinus Klap

Sinds begin jaren 1980 legt hij zich helemaal toe op het beeldhouwen. In 1985 opende hij een tweede atelier in Spanje, Benalmádena.

[lees verder]

Daphne Klap                 

Daphne Klap is haar carrière gestart als activiteitenbegeleider bij de Schans waar zij bij drie instellingen als activiteitenbegeleider haar eerst creatieve stappen zette. Na deze opleiding wilde zij zich verder bekwamen in alle creatieve technieken zoals, hout, glas, keramiek en metaalbewerking.

[lees verder]

Roland de Jong Orlando

In de constructieve beelden van Roland de Jong Orlando zijn ritme, harmonie en ontwikkeling binnen het geheel van groot belang. Zijn geometrisch-abstracte werken zijn opgebouwd uit modules, die hij volgens een bepaald plan produceert, bijv. door het systematisch veranderen van de zaaghoek.

[lees verder]

Lolke van der Bij

Vorm geven aan Verbeelding

Als beeldend kunstenaar werkt hij samen met Marianne van Dedem , een combinatie van roestvaststaal en structuur met kleur

[lees verder].